torsdag 6 januari 2011

Dag fem

Vad är kärlek?

En dag för sent, eftersom jag helt enkelt inte kunde komma på något vettigt att skriva. Om jag vore i en lycklig relation skulle jag (förhoppningsvis!) kunna sätta ord på vad jag kände för den mannen. Men det är jag ju dessvärre inte (var är han någonstans?!)...

Så istället googlade jag ordet kärlek, och första träff var lustigt nog "Tema: sex och relationer" på Vårdguiden. Där står det bland annat att kärlek är nästan omöjligt att beskriva, och sedan kommer det en massa pedagogiska förklaringar om hur det känns att vara kär. Det står också att om du har problem med kärleken och relationer och inte vet vad du ska göra kan du kontakta skolkuratorn, skolsköterskan eller din ungdomsmottagning. Adress och telefonnummer till en vårdmottagning hittar du under Hitta vård och omsorg. Det tyckte jag var lite rart. Men inte till någon vidare hjälp.

Sedan slog det mig. Herregud, det kanske är för att det var alldeles för länge sedan som jag var kär som jag har så svårt att komma på vad jag ska skriva! Och nästan samtidigt insåg jag att så där kär som man är i början av en relation, så där så att man nästan tror att man ska kräkas och ständigt är på helspänn, det vet jag inte om jag skulle orka vara igen. Jag önskar istället att det vore möjligt att hoppa över hela den där osäkra och nervpirrande fasen, och som av ett trollslag skulle jag plötsligt befinna mig i en relation som känns härligt trygg, etablerad, självklar och säker.

Med någon som vet vad jag vill äta till frukost, eller vad jag vill ha för sorts lösgodis. Med någon som jag vet precis vad jag ska köpa i julklapp eller födelsedagspresent till. Med någon vars ansiktsuttryck jag lärt mig innebörden av, så att jag slipper gissa och vara orolig. Med någon som jag inte kan somna utan, med någon som vill hålla om mig när han somnar. Med någon som vill berätta för mig hur hans dag har varit, och som vill höra om min.

6 kommentarer:

sarapirat sa...

hm intressant!
för kärlek är ju inte bara romantisk kärlek. men en del utav kärleken.

kram

fröken L sa...

Ja, självklart är det så oändligt mycket mer än det! Storasyster beskrev det bra när hon skrev att kärlek är livet.

Puss och kram!

Olofssonskan sa...

Så härligt det är att läsa dina skriverier och grubblerier igen. Här är en annan variant, fröken L; DU är kärlek. Det tycker jag.

fröken L sa...

Roligt att du tittar in! Tack så mycket för de fina orden!

Anna sa...

kärleken finns där, om än i en annan form än den du just nu önskar.
och sen, hipps vipps finns den andra kärleken där för dig.
för jag har mycket svårt att tänka mig dig ensam mycket länge till... kram!

fröken L sa...

Tack så mycket, Anna! Det värmde! :)