torsdag 14 augusti 2008

Morgonfika

Varje vardagsmorgon på jobbet får vi fika i form av färskt bröd i olika varianter. Det brukar vara rusning till personalrummet då, alla har sitt eget favoritbröd som man vill hinna ta av innan det tar slut.

Det intressanta är att läkarna alltid slår sig ner i soffgruppen vid fönstret, medan sjuksköterskor och undersköterskor alltid sätter sig runt det stora matbordet. De flesta verkar dessutom föredra en viss specifik plats, så till den milda grad att de nästan ser lite stressade ut om någon annan har hunnit sätta sig där innan.

Jag tänker ofta att det vore spännande att tränga sig ner mitt i läkargruppen, bara för att se hur reaktionen skulle bli.
Eller att börja med bordsplacering: varannan läkare, varannan sjuksköterska/undersköterska.

6 kommentarer:

sara sa...

lite komiskt det du säger, eftersom vi har några envisa trygghetsnarkomaner i kompaniet med liknande beteende. varje morgon, när vi tar klass så måste dom stå på samma ställe på stången. eller när vi tar bussen till föräställningar, tar dom sätet längst bak. och det har hänt att folk har tagit ^deras^ plats, och då har dom faktiskt mage att be dom flytta på sig!

anna sa...

ja, kläm dig ner bland läkarna!

Anna sa...

det här är SÅ sjukhus!! överallt är det samma sak. så trist.
förutom på mitt jobb! här blandes det hejvilt ;D (förutom ibland då...) ha ha,kul inlägg i vart fall ;D

fröken L sa...

sara: Oj, då! Om det är så illa är det nog dags att söka hjälp...

fru a: När de minst anar det...

lilla mamman: Visst är det! Jag vill inte bli en sådan läkare som inte kan umgås med andra yrkeskategorier på avdelningen.
Men visst blandas det även hos oss vid vissa tillfällen... ;-)

Anonym sa...

Men så är det...det är nog en omedveten inlärning. Sjukhuset där jag jobbar, så sitter alltid alla läkare på ett visst ställe i matsalen och övrig personal och sjukhusgäster på ett. Urkonstigt!!

fröken L sa...

mia: Och tråkigt! Undrar om det går att ändra på...